Lajme

Google Contacts merr veçorine të cilën të gjithë ne e kemi pritur

Aplikacioni Google Contacts është një nga aplikacionet më të popullarizuara të kontakteve në botë. Shumë njerëz nuk interesohen edhe aq shumë për veçoritë e saj për shkak të funksioneve bazike. Në thelb, ky aplikacion përdoret vetëm për ruajtjen e kontakteve, gjetjen e kontakteve të ruajtura dhe modifikimin e kontakteve. Nuk ka asgjë të vërtetë që përdoruesit kërkojnë nga ky aplikacion, përveç përdorimeve të tij kryesore.

Sidoqoftë, sfida e vërtetë fillon të shfaqet sapo të dëshironi të përdorni versionin në internet të këtij aplikacioni. Shumë përdorues presin që versioni në ueb i aplikacionit Google Contacts të funksionojë ashtu si versioni i aplikacionit mobil.

Ky nuk ka qenë në të vërtetë rasti pasi versioni në internet është mjaft i kufizuar. Shumica e njerëzve që merren me shumë kontakte të lidhura me punën zakonisht pëlqejnë t’i mbajnë kontaktet e punës të ndara nga kontaktet e tyre personale. Për këtë arsye, është më mirë të ruani kontaktet e punës duke përdorur versionin ueb të Google Contacts, raporton GZC, transmeton Telegrafi.

Sfida me përdorimin e versionit në internet të Google Contacts është se ju lejon vetëm të ruani kontaktet dhe asgjë më shumë. Në momentin që ruani një kontakt, nuk mund ta ndryshoni atë në asnjë mënyrë ashtu sikurse në telefon. Por Google sapo e trajtoi këtë çështje, duke e bërë më të lehtë për përdoruesit të shtojnë kontakte në aplikacionet Gmail dhe Google Docs.

Google e deklaroi këtë në blogun e saj Workspace duke thënë se po shpërndan një përditësim për të gjithë përdoruesit anembanë globit. Ky përditësim do të vendosë një buton të shpejtë për kontaktet në panelin e djathtë të aplikacioneve Google Workspace.

Klikimi mbi butonin zbulon listën tuaj të kontakteve dhe gjithashtu lejon përdoruesit të shtojnë kontakte të reja. Pjesa më e mirë është se përdoruesit tani mund të modifikojnë kontaktet duke zgjedhur kontaktin dhe duke shtypur butonin “Edit” në këndin e sipërm djathtas.

Google tashmë ka filluar të shpërndajë këtë veçori të re për shumë përdorues. Megjithatë, kompania tha se do të duhen deri në 15 ditë që veçoria e re të arrijë te çdo përdorues. Kjo veçori do të jetë në dispozicion për çdo përdorues të Google Workspace, Legacy G Suite dhe mbajtësit e llogarive personale të Google.

Burimi: Telegrafi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

iTeam