Lajme

Ky softuer mund të infektojë telefonin tuaj me një klikim të vetëm

Ekspertët thonë se KuaDream shet një mjet hakerimi të quajtur Reign.

Shkencëtarët nga fakulteti Munk në Universitetin e Torontos theksuan se spyware, i prodhuar nga kompania izraelite QuaDream, ka infektuar tashmë telefonat e shumë viktimave.

Mjetet e hakerimit të kompanisë izraelite thuhet se janë përdorur kundër gazetarëve, opozitës dhe organizatave të tjera në të paktën 10 vende, raporton reuters.

Ata e arritën këtë duke dërguar telefonata kalendarike iCloud për përdoruesit e telefonave celularë nga operatorët spyware. Viktimat nuk njoftohen për ftesat në kalendar, sepse ato dërgohen për ngjarje të regjistruara në të kaluarën, duke i bërë ato të padukshme për objektivat e hakerëve.

Sulme të tilla njihen si sulme “zero-click” sepse përdoruesit e telefonave celularë nuk kanë nevojë të klikojnë në ndonjë lidhje me qëllim të keq ose të ndërmarrin ndonjë veprim për t’u infektuar.

Ekspertët thonë se KuaDream shet një mjet hakerimi të quajtur Reign. Sulmet hakere që u zbuluan u zhvilluan midis 2019 dhe 2021.

Burimi: Telegrafi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

iTeam