janë-dhjetë-shenja-që-tregojnë-se-dikush-po-iu-spiunon-në-kompjuterin-tuaj-parandaloni-nëpërmjet-një-procedure-shumë-të-thjeshtë
Lajme

Janë dhjetë shenja që tregojnë se dikush po iu spiunon në kompjuterin tuaj – parandaloni nëpërmjet një procedure shumë të thjeshtë

Të argëtuarit vetëm para kompjuterit, nuk do të thotë se gjithmonë jeni tërësisht vetëm. Hakerët nuk ndalojnë asnjëherë dhe gjithnjë janë në kërkim të mundësive, për të gjetur forma të ndryshme, se si të mbledh...

Google-search-e-ka-bërë-shumë-më-të-lehtë-kërkimin
Lajme

Google Search e ka bërë shumë më të lehtë kërkimin

Të gjithëve iu ndodhë që të hynë në Google Search dhe pasi të kenë kërkuar diçka, të gjejnë atë material, por më pas të klikojnë për më shumë informata dhe të dhënat të komplikohen dhe të mos shihen konkretisht...

Windows-it-i-nevojiten-tetë-orë-qasje-online-që-në-mënyrë-të-sigurtë-dhe-të-suksesshme-të-azhurnohet
Lajme

Windows-it i nevojiten tetë orë qasje online, që në mënyrë të sigurtë dhe të suksesshme të azhurnohet

Janë publikuar detajet se çfarë nevojitet të bëhet me qëllim që azhurnimi të bëhet në mënyrë të duhur përmes instalimit të Windows Update.Koha përmes të cilës pajisjet me Windows janë të lidhura dhe funksion...

parandaloni-rrezikun-e-vjedhjes-së-të-dhënave-nga-kompania-juaj-me-bitdefender-GravityZone
Lajme

Parandaloni rrezikun e vjedhjes së të dhënave nga kompania juaj me Bitdefender GravityZone

Çdo ditë paisjet dhe platformat tona teknologjike janë të ekspozuara ndaj rreziqeve të ndryshme softwerike dhe një prej këtyre rreziqeve është infektimi me Ransomware. Çka është Ransomware?  Ransomware është nj...

Mbrojtja-kundër-kërcënimeve-të-sigurisë-kombëtare-ndaj-zinxhirit-të-furnizimit-të-sistemeve-të-komunikimit
Lajme

Mbrojtja kundër kërcënimeve të Sigurisë Kombëtare ndaj Zinxhirit të Furnizimit të Sistemeve të Komunikimit

Sistemet dhe rrjetet e komunikimit sot janë pjesë e përditshmërisë sonë. Ne i përdorim ato që, të komunikojmë me familjen dhe miqtë; të ndërtojmë biznese komerciale; i përdorim në shëndetësi e arsim; i përdorim...

Kontrolloni-ftesat-për-zoom-hakerët-po-bëjnë-mashtrime
Lajme

Kontrolloni mirë ftesat për Zoom, hakerët po bëjnë mashtrime të shumta për vjedhjen e të dhënave

Zoom e ka rregulluar në masë të madhe sistemin e sigurisë, megjithatë nuk mund t’ju bëjë ballë hakerëve të shumta, që duan të marrin të dhënat personale të përdoruesve. Abormal Security që merret me sigurinë ki...

Google-Contacts-merr-veçorine-të-cilën-të-gjithë-ne-e-kemi-pritur
Lajme

Google Contacts merr veçorine të cilën të gjithë ne e kemi pritur

Aplikacioni Google Contacts është një nga aplikacionet më të popullarizuara të kontakteve në botë. Shumë njerëz nuk interesohen edhe aq shumë për veçoritë e saj për shkak të funksioneve bazike. Në thelb, ky apl...

STK171_L_Allen_Musk_03-1130x635
Lajme

Elon Musk themelon një kompaninë të re të inteligjencës artificiale të quajtur X.AI

Elon Musk ka krijuar një kompani të re të dedikuar për inteligjencën artificiale, dhe ajo quhet X.AI, ka raportuar The Wall Street Journal. Kompania, për të cilën një dosje në Nevada tregon se ishte inkorporuar...

CEO-i-OpenAI-thotë-se-kompania-nuk-po-e-trajnon-versionin-GPT-5
Lajme

CEO i OpenAI thotë se kompania nuk po e trajnon versionin GPT-5

Në një diskutim rreth kërcënimeve të paraqitura nga sistemet e AI-s, Sam Altman, CEO dhe bashkëthemelues i OpenAI, që qëndron prapa programit ChatGPT, ka konfirmuar se kompania aktualisht nuk po e trajnon versi...

Ekspertët-thonë-se-KuaDream-shet-një-mjet-hakerimi-të-quajtur-Reign.
Lajme

Ky softuer mund të infektojë telefonin tuaj me një klikim të vetëm

Ekspertët thonë se KuaDream shet një mjet hakerimi të quajtur Reign. Shkencëtarët nga fakulteti Munk në Universitetin e Torontos theksuan se spyware, i prodhuar nga kompania izraelite QuaDream, ka infektuar tas...

iTeam